ULKOMAILLE

Täältä löydät Ulkomaille -aiheeseen liittyvää tietoa!

Lähtö ulkomaille vaatii aina etukäteisjärjestelyjä. Mitä eksoottisempi kohde ja pidempi matka, sen tarkemmin siihen tulee valmistautua. Tarvitsenko viisumia? Entä rokotuksia? Onko kohdemaahan matkustaminen turvallista? Millainen sää siellä vallitsee? Esimerkiksi näiden kysymysten vastaukset olisi hyvä tiedostaa ennen koneeseen astumista.

Erityisesti opiskelijoille on runsaasti mahdollisuuksia lähteä ulkomaille voit lähteä vaihtoon oppilaitoksesi kautta tai kielikurssille vaihtoehtoja on monia!

Ulkomaille voi lähteä myös töihin. EU-alueella työskentely on vaivatonta ja avoimista työpaikoista saa tietoa työ- ja elinkeinotoimistosta. Myös vapaaehtoistyö ulkomailla on mahdollista: miltä kuulostaisi esimerkiksi kesä kilpikonnien suojelukeskuksessa työskennellen?

Ulkomaille kannattaa lähteä rohkeasti ja avoimin mielin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkialla asiat eivät toimi kuten Suomessa on tottunut ja käytännöt vaihtelevat runsaasti. Mikäli joutuu ulkomailla vaikeuksiin, voi apua hakea Suomen edustustolta.

Ulkoasiainministeriön Matkustaminen -osiosta saat vinkkejä matkustamiseen, voit lukea eri maiden matkustustiedotteita ja tehdä oman matkustusilmoituksen ennen matkalle lähtöä!

Ulkoasiainministeriön Maat A-Z -listasta löydät tietoa maista. Tsekkaa ennen reissuun lähtöä!

Millainen kansainvälinen osaaja olet? Tee CIMO:n testi!

[instagram-feed]