Työkaluja opiskeluun

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä. Opiskelukyky vaikuttaa siihen, miten opintosi sujuvat ja miten jaksat. Kun opiskelukyky on riittävä, opinnot etenevät ja jaksamista riittää.

Opiskelutaidot tarkoittavat paitsi opiskelutekniikoiden hallintaa, myös oppimistyylejä ja opiskelustrategioita, kriittistä ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja sosiaalisia taitoja. Tärkeitä opintojen sujuvuuteen vaikuttavia taitoja ovat lisäksi opintojen suunnittelun ja ajankäytön hallinnan taidot. On hyvä tunnistaa omat vahvuudet ja haasteet, kun on opiskelutaidoista kyse.

Erilaisia palveluita opiskelun tueksi on tarjolla niin netissä kuin face to face palveluina.

Vaasassa toimii Datero se on tieto- ja viestintätekniikkakeskus, joka tarjoaa tietotekniikkaa erityistarpeisiin. Dateron hanke Älykkäitä välineitä – parempia tuloksia tarjoaa palveluita aikuisille (18 vuotta täyttäneille) joilla on lukemisen ja kirjoittamisen vaikeuksia.

Jos sinulla on luki-vaikeuksia, voit varata Daterosta ajan.  Dateron henkilökunta esittelee sinulle tietokoneella, tableteilla ja älypuhelimilla toimivia luki-välineitä ja tutustuttaa sinua niiden sellaisiin toimintoihin ja ohjelmiin, jotka tukevat lukemista ja kirjoittamista. Neuvontaa tarjotaan kaiken ikäisille.

Saat lisää tietoa oppimisvaikeuksista ja apuvälineistä muunmuassa seuraavilta sivuilta:

Lukemisen tueksi

Oppimisen taidot

Erilaisten oppijoiden liitto

Lukemisen ja kirjoittamisen tietotekniset apuvälineet ja sovellukset

Työolosuhteiden järjestelytuki

Tee lukivaikeus testi

Lukihäiriö.fi

[instagram-feed]