Paikalliset sosiaali- ja terveyspalvelut

Paikallisia terveyspalveluita tuottaa Pohjanmaan hyvinvointialueen palvelut. Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa terveyteen liittyen, nämä palvelut ovat apunasi – luottamuksellisesti:

Terveysasemat: Terveysasemapalvelujen kautta voit saada esimerkiksi sairauslomatodistukset flunssa- ja vatsatautitapauksissa, mittauttaa verenpaineen, saada elintapaohjeita.

Kouluterveydenhoito: Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Se on lakisääteistä ja maksutonta perusterveydenhuollon terveyttä edistävää toimintaa. Toiminta on luottamuksellista.

Opiskeluterveydenhuolto: Opiskeluterveydenhuollon tehtävä on vastata terveydenhuoltopalveluista Vaasassa ammattikorkeakoulujen, toisen asteen oppilaitosten, lukioiden ja kansankorkeakoulujen opiskelijoille kotipaikkakunnasta riippumatta.

YTHS Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö :  tuottaa korkeakouluopiskelijoille pitkäaikaista terveyshyötyä hyvin kohdentuvilla matalan kynnyksen palveluilla. Yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palvelukokonaisuuksien sekä terveyden edistämisessä ja yhteisöterveydessä tehtävän työn tavoitteena on ylläpitää ja parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä.

Nuorisoasema Klaara on Vaasan sosiaali- ja terveystoimen alainen toimipiste, joka tarjoaa lasten ja nuorten mielenterveys-, päihde- ja elämänhallinnan ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluja.

Seksuaalineuvonta Vaasassa  tarjoaa neuvontaa ja palveluita muun muassa jos sinulla on pohdintoja seksuaaliterveydestäsi tai seksuaalisuudestasi

Perhesuunnittelu palvelun  tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen.

Aikuisten sosiaalityö tukee nuoria, työikäisiä ja erityistä tukea tarvitsevia asiakkaita elämänhallintaan, työhön, toimeentuloon ja opiskeluun liittyvissä asioissa. He antavat  ohjausta ja neuvontaa.

[instagram-feed]