AuPair

Au pairiksi lähteminen on yksi mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta ja kartuttaa kielitaitoa. Au pairina työskentely tarkoittaa asumista ulkomailla paikallisessa perheessä ja osallistumista sen arkeen. Työtehtävät liittyvät lastenhoitoon ja kotiaskareisiin. Vastineeksi tehdystä työstä isäntäperheet tarjoavat au pairille oman huoneen, ateriat sekä kuukausittaisen taskurahan. Työajat ovat 30–45 tuntia viikossa riippuen kohdemaasta ja vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa. Au pair -jakso kestää yleensä 6–12 kuukautta.

Au pairiksi lähteminen ei edellytä tiettyä koulutusta tai ammattitaitoa. Aiempi kokemus lastenhoidosta on kuitenkin monissa ohjelmissa välttämätön. Yhdysvalloissa edellytetään myös ajokorttia. Yleensä au pairit ovat iältään 18–30-vuotiaita. Ikärajat vaihtelevat ohjelmittain. Ohjelmiin voivat hakea nuoret naiset, ja joissakin maissa myös nuoret miehet.

Au pairiksi voi lähteä itsenäisesti tai eri välitystoimistojen tarjoamien ohjelmien kautta. Välitystoimistot auttavat lähtijää käytännönjärjestelyissä ja tarjoavat tukea ongelmatilanteissa. Vertaile toimistojen tarjontaa, hintoja ja ehtoja, jos päätät käyttää välitystoimistoa. Itsenäisesti lähtevän tulee hankkia isäntäperhe itse sekä huolehtia tarvittavista sopimuksista ja maahanmuuttoon liittyvistä lupa-asioista itsenäisesti. Ongelmatilanteissa välitystoimiston apua ei ole saatavilla.

Lue lisää International Au Pair Association (IAPA) -nettisivuilta!

[instagram-feed]