Opiskeluvalintojen tulokset ovat tulleet ja moni on syksyllä uuden äärellä. Opinnot alkavat ja moni muuttaa kotoaan opiskelupaikkakunnalle, joillekin se tarkoittaa Vaasaan muuttoa – onneksi olkoon ja tervetuloa Vaasaan!

Vaasassa kohtaavat historia ja nykyaika, kulttuuri ja luonto, putiikit ja kauppahalli. Keskustan puistikot, suuret puistot sekä karikkoiset rannikot luovat tälle kaupungille oman tunnelmansa. Monet kuvailevat Vaasaa pieneksi isoksi kaupungiksi, täältä löytyy kaikki tarvittava, silti etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä. Rikkaus Vaasassa on myös kuuluva ja tuntuva kaksikielisyys.

Vaasa on todellinen opiskelijakaupunki, jossa joka neljäs vastaantulija on opiskelija ja eriväriset haalarit täyttävät katukuvan. Kaupungin monet korkeakoulut sijaitsevat Palosaarella, kävelymatkan päässa Vaasan keskustasta. Palosaarella sijaitsevat tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia, tiedekirjasto Tritonia, Muotoilukeskus Muova sekä sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Alere. sekä Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia. Kampusalue on todella kaunista, sillä se sijaitsee aivan merenläheisyydessä.

Uuteen kaupunkiin muuttaminen voi tuntua uudelta ja jännittävältä, onneksi tukenasi on monet erilaiset palvelut, jotka voivat auttaa ja ohjata sinua. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimari sijaitsee aivan keskustan läheisyydessä Kultsan toisessa kerroksessta, toimimme myös aktiivisesti somessa ja kysymyksiä voi laittaa myös meidän chatin kautta. Kultsan toisesta kerroksesta löytyy myös muita alle 29-vuotiaille tarkoitettuja palveluita, kuten etsivän nuorisotyön palvelut sekä nuorisovaltuuston päämaja. Kultsan toisessa kerroksessa sijaitsee myös vasta uudistettu nuorisokahvila. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy nuorisotila Kultsa, joka palvelee alle 18-vuotiaita nuoria.Keskustassa sijaitsevasta pääkirjastosta löytyy kirjastopalveluiden lisäksi KansalaisinfoWelcome Office ja Ohjaamo.