Reimari
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Tarkennettu haku

Kuntavaalit 2021

Takaisin artikkelilistaukseen

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit järjestetään joka neljäs vuosi, ja jälleen se aika koittaa!

Kaikki 18 vuotta täyttäneet saavat omassa kotikunnassaan äänestää kuntavaaleissa. Kuntavaaleissa äänestetään henkilöt päättämään kunnan asioista. Voit siis äänestää vain oman kuntasi ehdokasta. On tärkeää hyödyntää omaa äänioikeuttaan, jotta asioista päättävät henkilöt olisivat sellaisia, jotka edistävät sinun asioitasi.

Minkä vuoksi on tärkeää äänestää?

Nuorten äänestysprosentti on tähän asti ollut suhteellisen pieni ja sitä tulisi saada suuremmaksi. On tärkeää, että myös nuoret äänestävät, jotta kunnanvaltuustoissa olisi valtuutettuja, jotka edistävät nuorten asioita, ja pyrkivät kehittämään ja parantamaan niitä. Näitä ovat esimerkiksi koulutusta, nuorten palveluja ja tapahtumia koskevat päätökset.

Ehdokkaan valinta ei välttämättä ole helppoa, varsinkaan jos politiikasta ei ole kiinnostunut tai siitä ei ymmärrä. Päätöksenteossa ja ehdokkaan valinnassa voi hyödyntää vaalikonetta. Nuorille suunnattu vaalikone löytyy esimerkiksi osoitteesta: https://www.alli.fi/tapahtumat/nuorten-vaalikone#/ . Kysymyksiin vastattuasi vaalikone karsii sinulle vastaustesi perusteella sinulle sopivimmat ehdokkaat ja puolueet, joihin voit tutustua paremmin ja valita mieleisesi. Kysymykset on muotoiltu mahdollisimman selkeiksi ja nuoria koskevat asiat huomioiden.

Äänestää voit vain yhden kerran. Äänestysajankohdan voit valita seuraavista:
ennakkoäänestys: 26.5-8.6.2021
virallinen vaalipäivä: sunnuntai 13.6.2021