Vaasan Merenkyntäjien purjehduskoulu on suunnattu 7-13 vuotiaille lapsille  kuin 14-18 vuotiaille nuorille. Tavoitteena on opettaa purjehduksen perusteita,  sekä turvallista vesillä liikkumista. Opetuskieli on suomi.

Aika : Purjehduskoulu alkaa  31.5.2022 klo 17.00 ja toimii kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin 17.00-19.00 kesäkuun ajan ja sopimuksen mukaan osan heinäkuuta. Kesälomatauon jälkeen koulu jatkuu elokuussa ja sään salliessa myös syyskuussa.

Paikka: Merenkyntäjien satamassa Niemeläntie 32 Vaasa.

Kenelle: Purjehduskouluun voivat osallistua kaikki lapset 7-13 v ja nuoret 14-18v.
Osallistumisen ainut edellytys on uimataito ja halu oppia purjehtimaan.

Varustus: Seuran kautta järjestetään  kaikille osallistujille vene, optimisjolla tai ZOOM8- jolla koulutuksen ajaksi. Pakollisena varustuksena on kelluntaliivit jotka on hyvä olla itsellä. Joitakin kelluntavarusteita voi myös laina seuralta. Jokaisella osallistujalla tulee olla säänmukainen vaatetus ja varavaatteet, jos purjehtija sattuu kastumaan.

Purjehdusta opetellaan aluksi maalla seuran simulaattorin avulla ja vasta sen jälkeen lapsi/ nuori pääsee tositoimiin vetten päälle. Opetuksesta  ja turvallisuudesta  vastaa  kaksi nuorta koulutettua ohjaajaa.   Lisäksi tapahtumailloissa on mukana seuran jäseniä auttamassa ja varmistamassa tapahtumien turvallista ja sujuvaa kulkua.

Purjehdusseura Merenkyntäjät  on käynnistänyt hankkeen, jossa tehdään yhteistyötä  Vaasan meripelastusyhdistys, joka osaltaan tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua toimintaan ja osallistua meripelastustaitojen opetteluun.

Hankkeen myötä osallistujien kustannukset purjehduskoulun ja meripelastusopetuksen osalta korvataan.

Yhteyshenkilö: Hannu Puikkonen, hannu.puikkonen@netikka.fi, puh. 0405206281

Ilmoittautumiset :  emelj.bajram@vaasa.fi , puh 040 483 9032