Onko joku sanoin tai teoin loukannut omia henkisen tai fyysisen koskemattomuuden rajojasi? Oletko joskus joutunut tekemään jotain, mitä et olisi halunnut tehdä? Haluaisitko olla osa ryhmää, jossa jaetaan omia kokemuksia ja tuetaan toisia lämpimässä ilmapiirissä?

Seksuaaliväkivalta on väkivallan muoto, jolla tarkoitetaan esimerkiksi koskettelua, ahdistelua, häirintää, nimittelyä, raiskausta, painostamista tai pakottamista seksuaalisiin tekoihin. Seksuaaliväkivallasta käytetään myös termejä seksuaalinen väkivalta ja seksuaalisuutta loukkaava väkivalta.

Seksuaaliväkivallan kohteeksi voivat joutua kaikki riippumatta sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Se voi tapahtua kotona, julkisella paikalla tai netissä. Seksuaaliväkivalta ei välttämättä pidä sisällään fyysistä pahoinpitelyä tai jätä näkyviä merkkejä kehoon.

Sinä saat määritellä omat rajasi. Sinä saat myös määritellä, milloin ne on ylitetty. Kaikenlainen väkivalta jättää aina kokijaan jäljen ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi häpeän ja syyllisyyden tunteita, ja siten myös kokemuksen salailua. Salaisuuden jakaminen on kuitenkin usein ensimmäinen askel toipumiseen.

Naisten Linja <3 Tyttöjen talo on seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille naisille suunnattu verkkovertaisryhmä. Voit osallistua ryhmään, jos olet 18-29 -vuotias itsensä tytöksi tai naiseksi määrittelevä henkilö, joka on joskus kokenut seksuaaliväkivaltaa. Se on voinut tapahtua netissä, kotona tai julkisessa tilassa. Kaikki nämä teot ovat väärin kokijaa kohtaan.

Maksuttomassa verkkovertaisryhmässä voit keskustella väkivaltakokemuksistasi ohjaajien sekä toisten väkivaltaa kokeneiden nuorten naisten kanssa. Ohjaajat ovat väkivaltatyön ammattilaisia Naisten Linjalta ja Helsingin Tyttöjen talosta. Keskustelu tapahtuu turvallisella ja salatulla nettifoorumilla, joten keskustelu ei ole reaaliaikaista. Toiminta ryhmässä on luottamuksellista ja siellä esiinnytään nimimerkeillä. Verkkovertaisryhmään voi osallistua asuipa missä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Ryhmässä ei kerrota tietoja kenenkään henkilöllisyydestä tai kotipaikkakunnasta.

Ryhmä alkaa 23.9. ja loppuu 1.11. Hakuaika ryhmään päättyy 13.9.2019. Voit hakea mukaan alla tästä. Ryhmään valittuihin otetaan yhteyttä puhelimitse syyskuun aikana. Ethän jää yksin, tukea on saatavilla!