Apua

Paikalliset palvelut :

Nuorisoasema Klaara on Vaasan sosiaali- ja terveystoimen alainen toimipiste, joka tarjoaa lasten ja nuorten mielenterveys-, päihde- ja elämänhallinnan ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluja.

Tietoa ja palveluita netissä:

A-klinikkasäätiö
Valtakunnallisia hoitopalveluita päihde- ja riippuvuusongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.

Bileopas [pdf]
Mäyris-bileopas korkeakouluopiskelijoille ja bileiden järjestäjille. Oppaan ovat tuottaneet Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) ja Elämäntapaliitto.

Dopinglinkki
Dopinglinkki on lääketieteelliseen osaamiseen perustuva informaatio- ja neuvontapalvelu dopingaineista. Palvelun tavoitteena on dopingaineiden käytön ja aineiden käytöstä aiheutuvien terveudellisten haittojen vähentäminen valistusta lisäämällä. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö ja sitä kehitetään yhteistyössä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja sekä edistää liikenneraittiutta.

Irti Huumeista ry
Sivustolla on tietoa huumausaineista, siitä miten tunnistaa kokeilun ja miten toimia, huumeriippuvuudesta, huumehoidosta sekä lainsäädännöstä ja muista huumeiden käyttöön liittyvistä tilastoista. Lisäksi sivuilla on linkkejä korkeatasoisiin ja asiatiedoiltaan luotettaviin sivustoihin.

Pelirajat’on
Pelirajat’on auttaa peliongelmista kärsiviä vertaistuen avulla. Pelirajat’on -ryhmiin on helppo tulla. Niissä voi jakaa kokemuksia ja saada tukea vertaisilta. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja vaitiolosääntöä kunnioitetaan. Lisäksi ne ovat osallistujille maksuttomia.

Peluuri
Peluuri auttaa, kun pelaaminen on muodostunut ongelmaksi. Peluuri on valtakunnallinen ja maksuton palvelukokonaisuus pelaajille, heidän läheisilleen sekä työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa netissä ja puhelimitse.

Päihdelinkki
Päihdelinkki on täyden palvelun verkkosivusto päihteistä ja muista riippuvuuksista (pelaaminen, netinkäyttö, seksi). Vertaistuellisia keskusteluja, neuvontaa, oma-apuvälineitä sekä testejä. Palvelun tarjoaa A-klinikkasäätiö.

Päihdeneuvonta.fi
Päihdeneuvontaa tarjotaan nimettömästi, täysin ilmaiseksi, vuorokauden jokaisena tuntina, vuoden jokaisena päivänä, valtakunnallisesti. Palvelu on RAY:n rahoittama, Helsingin Diakonissalaitoksen toteuttama yhteistyössä EHYT ry:n kanssa. Palvelussa vastaa päihdealan ammattilaiset.

Päihdeneuvontapuhelin
Päihdeneuvonnan yhteydessä toimii maksuton päihdeneuvontapuhelin (p. 0800 900 45), johon voi soittaa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Puhelun aiheena voi olla esimerkiksi oma tai läheisen päihteiden käyttö. Keskustelu käydään puhelimessa päihdetyön ammattilaisen kanssa anonyymisti ja luottamuksellisesti.

Stumppi.fi
Tietoa tupakoinnin vaikutuksista lopettamispäätöksen tueksi. Sivustolta löytyy käytännön vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen sekä tietoa vieroitusoireista ja korvaustuotteista. Voit myös tutustua tupakointiin liitettäviin yleisempiin uskomuksiin sekä testata itsesi tupakoitsijana. Stumppi.fi -portaalia ylläpitää Hengitysliitto ry

[instagram-feed]