Euroopan solidaarisuusjoukot

Euroopan solidaarisuusjoukot on uusi Euroopan Unionin tukema ohjelma 18–30-vuotiaille. Ohjelmapäätös on toistaiseksi tehty vuosille 2018–2020.

Mitä solidaarisuusjoukkoihin osallistuminen antaa?

  • mahdollisuuden toimia tuetusti jonkin itselle tärkeän asian puolesta joko ulkomailla tai omassa asuinmaassa
  • työelämätaitoja, kansainvälistä osaamista, kielitaitoa, itsevarmuutta ja rohkeutta toimia uusissa tilanteissa – kiinnostavan lisän CV:hen ja paremmat mahdollisuudet työmarkkinoilla
  • uusia kokemuksia, kansainvälisiä verkostoja ja mahdollisuuksia laajentaa omaa maailmankuvaa

Kuka voi osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin?

Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ovat tervetulleita kaikki 18–30-vuotiaat nuoret. Osallistumiselle ei ole koulutukseen, työkokemukseen tai kielitaitoon liittyviä vaatimuksia. Nuoret, joilla on osallistumista vaikeuttavia esteitä kuten pitkäaikaissairaus tai vamma, saavat osallistumiseensa erityistä tukea.

Miten solidaarisuusjoukkoihin pääsee mukaan?

Solidaarisuusjoukkoihin liitytään Euroopan nuorisoportaalissa. Liityttyäsi voi itse hakea kiinnostavia paikkoja, tai vapaaehtoispalvelua, työ- ja harjoittelupaikkoja tarjoavat organisaatiot voivat olla yhteydessä sinuun. Rekisteröityä voi jo 17-vuotiaana.

Vapaaehtoispalvelusta kiinnostuneiden kannattaa myös etsiä itselle tukiorganisaatio omasta asuinmaasta. Tukiorganisaatio voi auttaa sinua löytämään mieluisen paikan. Tukiorganisaatioita voit etsiä tästä tietokannasta. Nuorisokeskus Villa Elba tarjoaa pohjanmaalla tietoa ja neuvontaa kansainvälisyys kysymyksissä!

Euroopan solidaarisuusjoukot Euroopan nuorisoportaalissa.

Solidaarisuusprojektit Euroopan komission sivuilla.

Solidaarisuusprojektit Opetushallituksen sivuilla.

[instagram-feed]